Salam Maal Hijrah

Salam Maal Hijrah.
Semarakkan kebolehan dan kemampuan diri dengan Formula Kejayaan S.T.A.R.R
S – Seeing first your future will be
T – Take Action on what you want
A – Achieve it by plan each one step
R – Reward yourself on each of your achievement
R – Review, Revise and Re Do if you didnt achieve on what action you take.
The circle will continue
? Setkan azam baru dan mulakan S.T.A.R dalam hidup kita inshaaAllah.
Impian akan jadi kenyataan. Lets Do This.
.
LEAD N MOVE FORWARD
Abe Long

Sembang di ATM, Abe long duk ehem di ATM dan datang 2 orang pakcik di ATM sebelah

Sembang di ATM
Abe long duk ehem di ATM dan datang 2 orang pakcik di ATM sebelah.
Koyak abe long bila dengar perbualan 2 orang pakcik ~ 60an umurnya
Pakcik A : haa berapo no ae
Pakcik B : (sebut dengan kuat) xxxyyy. Brapo ado tu.
Pakcik A : kojap ha, esey tengok dulu pertanyaan baki ni…. kau ado RM54.60. Ni tak dapek kuar an RM50. Tak mau ae do, baki kau tak cukup.
Pakcik B : Takpo, kau kuar an RM40. Buleh kn?
Pakcik A : Kalu dia ado duit kocik buleh la. Jap den cubo…. Haa buleh ni. Ni ha duit kau mo kad RM40.00
Pakcik B : Alhamdulillah ado duit den RM40. Buleh kito poei kodai, den belanjo kau minum.
.
Abuk masuk mata, terlintas nk ngulur RM untuk Pakcik B.
.
Apa pandangan saing sahabat tentang dua pakcik ni?
.
LEAD N MOVE FORWARD
Abe Long

Bila kita buat sesuatu dengan nilai passion @ cinta, hasilnya jauh lebih mendalam berbanding hanya sekadar buat

Bila kita buat sesuatu dengan nilai passion @ cinta, hasilnya jauh lebih mendalam berbanding hanya sekadar buat.
Pasakkan dengan cinta.
Itu yang kami buat bila bersama dalam program tapi awas ??? jangan pula bercinta dalam program.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1271378882968484&id=442408329198881
Hahaha… tersasar etika tu lebih parah nanti kena cubit dengan zaujah ?
.
Selesai kami di sini.
×××××××××××××××××××××××××××××
Kursus Pemantapan Kualiti dan Etika Kerja
40 orang Pembantu Operasi MARDI seluruh Malaysia.
Taman AgroTeknologi MARDI Cameron Highlands
12 – 13 September 2017
××××××××××××××××××××××××××××
Usha link kami di sini
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1271378882968484&id=442408329198881
LEAD N MOVE FORWARD
Abe Long
#LEADInspirator

Layan ayam percik petang ni

Layan ayam percik petang ni.
Simpan dan forzed dua bulan, petang ni panaskan, dan top up dengan kuah.
Perghhh merecik hehehe
Sehingga menjilat pinggan jadinya, licin kuah elok je rasa fresh macam baru beli satni.
Ayam percik kelate, link abe long tepek sni
https://www.facebook.com/Kak-Nah-Ayam-Percik-Berek-12-3012…/
Abe long belanja pic sket ???
.
LEAD N MOVE FORWARD
Abe Long

Bila sampai di traffic light pada jam 3 pagi, lampu merah dan tiada kereta lain

Bila sampai di traffic light pada jam 3 pagi, lampu merah dan tiada kereta lain.
Apa yang akan anda buat?
Redah saja atau tetap berhenti. Keputusan perlu dibuat. Pertembungan antara soal rasa, etika dan undang-undang.
Yang mana akan anda pilih?
Dan jika anda keseorangan dalam kereta vs bersama isteri dan anak-anak yang tidak tidur ketika tu.
Mungkinkah keputusan berubah?
÷
Event + Respons = Attitude
÷
Kita sentiasa berdepan dengan pilihan dan keputusan memilih akan menentukan SIAPA KITA.
Jadi siapakah anda?
.
LEAD N MOVE FORWARD
Abe Long.
Rasa mula berubah bila dapat tahu ada pula undur khianat. Api bermula dari luar.

Al Fatihah

Al Fatihah.
Macam-macam cerita kita dengar, berselang seli pendapat baik yang sedap maupun yang sakit, perit di hati.
Yang pasti
Ada yang cuma pandai berkata tetapi sukar membantu…. yang pasti bermacam teori dihujah tetapi kekal hanya hujah tanpa tindakan.
÷
Allah.
Al Fatihah buat anak-anak Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah yang kembali ke rahmatullah.
Allahummarfirlahum warhamhum wa’fihi wa’fuannhum
÷
Hentikan spekulasi pelik dan kita berikan sumbangan sebaik mungkin ➡ derma kita, doa kita, sokongan kita.
Berikan peneguhan kita buat sekolah-sekolah tahfiz yang tetap berbakti tanpa hadirnya banyak bantuan.
Ini caranya.
Bukan hanya sekadar nak mencari salah kemudian dengan rakusnya mahu sekolah-sekolah ini ditutup.
.
Semoga roh para pelajar ni ditempatkanNya bersama roh para solehin.
.
LEAD N MOVE FORWARD
Abe long.
Hati-hati dengan no akaun yang bersepah menguit derma kejadian.

Gincu Getshera semuanya ready stock!!, NAK PAKAI #GINCU TAPI TAKUT? ?⠀,

Gincu Getshera semuanya ready stock!!
NAK PAKAI #GINCU TAPI TAKUT? ?⠀
.⠀
TAKUT SEBAB MASALAH BERIKUT:⠀
.⠀
?Bibir merekah? ?Bibir kering?⠀
?Bibir jadi hitam? ?Bibir jadi kusam?⠀
?Bibir mengelupas?⠀
.⠀
Kini anda tak perlu risau lagi. GETSHERA SOFT LIP MATTE BEBAS BAHAN KIMIA SERTA LOGAM BAHAYA. ❌☠⠀
.⠀
TIADA PLUMBUM/ LEAD❎, PARABENS❎, MERCURY❎, SULPHATE❎, PHTHALATE❎, yang boleh menyebabkan masalah di atas. Semuanya boleh diselesaikan. ?Anda kini dah boleh kembali memakai gincu untuk menyerlahkan personaliti dan tampil cantik serta bertambah yakin. .⠀
#getsherasoftlipmatte produk keluaran muslim yang mendapat kelulusan #halal dan KKM. Ternyata #selamat. ?Malah ibu mengandung, kanak2 dan orang tua pun boleh guna. No problem! ? mudaahhhhnyaa!! .⠀
Formula kami berasaskan bahan semulajadi seperti Olive Oil✅, Grape Seed Oil✅, Aloe Vera✅ dan Wild Rose Extract✅ serta mengandungi Vitamin E ✅yang akan merawat bibir sensitif atau rosak akibat penggunaan lipstick terdahulu yang mengandungi bahan logam seperti PLUMBUM. .⠀
#Lipmatte liquid getshera tak keringkan dan tak hitamkan bibir. .⠀
?Tahan lama dari pagi sampai ke petang⠀
?tak perlu touch up banyak kali⠀
?tidak tanggal ketika makan dan minum⠀
?tidak berminyak ?texture yang sgt ringan seperti tak gunakan lipstick!⠀
?tidak keringkan bibir sampai mengelupas berdarah!⠀
?tidak hitamkan bibir⠀
?tidak merekah⠀
?mesra wudhuk kerana mudah dicuci, hanya gunakan tisu basah je! ?tidak melekit tidak bergumpal⠀
?boleh mix antara warna2 gincu getshera untuk hasilkan warna anda sendiri!⠀
?gincu yang ikut warna darah individu, dan akan blend sesuai dengan tone kulit individu.⠀
?warna menarik mengikut trending terkini⠀
?mampu ceriakan wajah yang kusam?⠀
.⠀
100% positif feedback daripada pelanggan dan semua kembali repeat order dan ada yang borong semua warna. Amacam? Best ke best giler? ?⠀
.⠀
Jom “CANTIK DAN RAWAT” ?⠀
.⠀
Serlahkan kecantikan dalaman anda dari luar dengan 7 warna menawan Gincu Getshera.⠀
.⠀
?ADN ; coral⠀
?ESHAL ; toffee brown⠀
?FIRDAUS ; orange⠀
?KHULDI ; pastel pink⠀
?LEIA ; burgundy maroon⠀
?MAWA ; funky pink⠀
?NAIM ; romantic red⠀
.⠀
Pm saya untuk dapatkan segera! ?? #gincugetshera #getsherasoftlipmatte #resellersahgetshera #teamgetshera #teamgetsherafarahalwin

Lebih molek dilihat orang putih yang pakai bra dgn colie duduk tepi pantai di banding pasangan ni memerah buah yang tidak patut dilihat SEMUA

Lebih molek dilihat orang putih yang pakai bra dgn colie duduk tepi pantai di banding pasangan ni memerah buah yang tidak patut dilihat SEMUA…
Walaupun suami isteri yg sah ni juga hukumnya dosa… Siap pakai tudung bawal lagi ya Gelilah… Baik korang buat blue filem baru tolak dipasaran ada faedah… Alang2 pulakkan///

Bila kita bertanding, semuanya bersatu

Bila kita bertanding, semuanya bersatu. Semua kaum ada diwakili dalam parti-parti komponen. Satu gabungan yang stabil dengan UMNO sebagai peneraju mewakili kaum majoriti di Malaysia. Kaum-kaum lain tidak ditinggalkan, membangun bersama melalui wakil-wakil kaum yang ada. Pengerusi BN/Presiden UMNO akan diangkat sebagai PM setelah menang PRU. Clear.
Tidak pada parti pembangkang. Mereka hanya bersatu nak jatuhkan BN untuk mereka rebut kuasa. Lepas berkuasa akan bergaduh sesama sendiri, siapa PM pun tak tahu. Ideologi berbeza-beza, ada yang kata nak perjuang Islam, ada yang anti-Islam, ada yang kerana Anwar, ada kerana Mahathir. Macam-macam. Memilih mereka hanya meletakkan negara dalam situasi tak stabil.

“Jangan kritik logo Pakatan Harapan

“Jangan kritik logo Pakatan Harapan. Nanti bila logo tu popular kena kutuk, orang akan simpati dan sokong”.
Mungkin kerja dia hari-hari mengutuk dan menghina PM dan isteri, adalah satu usaha mempopularkan pemimpin negara itu, sekaligus meningkatkan sokongan politik. Terima kasih daun keladi bagi tips.
Tapi bila pemimpin dia pulak kena kecam, tahu pulak marah ye.