Terobek 2 tahun lepas

Terobek 2 tahun lepas. Masa ni baru 2bulan kot jadi ejen tapi buat sales dekat 100botol sebulan. Fuhhh siyess Eina pon sendirik cam tak cayee.
Ni design kedua botol MMG masa ni. Sekali restok 20botol dalam masa 3-4hari je. Ingat tak memori ni wahai stokisku Nur Zulaikha?
?
Ko jual kat sape la debek weyy masa ni sampai selamberr badak tapau 100botol sales ejen. Dah kemane pergi semua customer mum ni debek?
Eh korang yang pernah jadi customer si debek 2 tahun lepas ni sila munculkann diri SEKARANG!
?
#MemoryKaptenPink

Sejak dari dulu memang Eina tak tengok bola

Sejak dari dulu memang Eina tak tengok bola. First dan dikira last time Eina tengok bola beria 20 tahun dulu masa piala dunia Brazil lawan Perancis 1998.
Semangat berjaga sampai pukul 3-4pagi masa tu tengok bola dengan arwah ayah dan abang abang kat rumah.
Masa tu zaman ronaldo dan zinedine zidane lagih. Masih lagi terbanyak muka ronaldo dengan kepala botak pastu gigi dia yang unik tu.
Namunn, bila Perancis yang menang dengan agregat 3-0 memang Eina frust gilerr. Eina terus pikir yang bola ni tak sesuai jadi obsession buat Eina. Yelaa, bila Eina beria sokong mesti kalah.
Kemainn beriaa lak Eina benci zidane lepas tu. Sebab Zidane jaringkan 2 gol pastu lagi satu gol lagi si Emannuel Petit. hahaha lawak tol lah.
?
Sekarang jalan terbaik tunggu je result rasmi kann. Kalah atau menang tu memang sah sah akan terjadi.Semangat kenegerian tak salah asalkan kita tak terlampau taksub sampai hilang kewarasan akal dah.
Tahniah Perak dan goodjob buat Terengganu atas usaha keras tu. Tengkiu jugak kat menteri besar Terengganu sebab bagi cuti harini. Masuk harini 3 hari lahh Eina jadi tarzan kat umah. Hahaha
#KaptenPink

Dari dapur ibu Eina bersiaran lagi di hari jumaat

Dari dapur ibu Eina bersiaran lagi di hari jumaat. Menu pilihan ibu Eina harini ialah nasi ala kakwok namun versi derhaka si tanggang. Sebab ibu Eina ni jenis suka masak ikut suka hati limpa jantung dia jerr.
?
Antara kederhakaan tu ialah tak letak kacang panjang. Eina tak suka sangat kat si kacang panjang tu. Kekadang dia suka buat badan Eina jadi berangin amat lepas tu mula laa sakit dekat dada dengan tulang belikat. Haha
Ahaa, sebab ibu Eina rajin harini nah resepi kot la korang nak buat seperais kat en suami kann. Resepi dekat setiap gambar tu yee.
Kompen boboy tanjat sebab tetiba bini dia pandai masak nasi ala kakwok kann. Makinnn tambah sayang la boboy kat gegel nanti.
?
Gitew ceritanyaa. Nak SHARE pon boleh yer.

[Repost] Pendidikan reproduktif DERMAGA , Janggal rasa bila terpaksa parking kereta dengan menghala belakang

[Repost] Pendidikan reproduktif DERMAGA
Janggal rasa bila terpaksa parking kereta dengan menghala belakang. Biasa parking kereta, belakang kereta dulu masuk. Sama janggalnya menggunakan tangan kiri memegang sesuatu walhal kebiasaan menggunakan tangan kanan atau sebaliknya.
Barangkali begitu juga agaknya perasaan jurulatih-fasilitator dan spoke person @ ibubapa yang bersama dalam program- program pendidikan reproduktif (RH). Sesuatu yang diangkat sebagai taboo dalam masyarakat dan luar dari kebiasaan atau norma budaya kita.
Hakikatnya itu dahulu, dasar langit terbuka telah memungkinkan segalanya. Yang orang lama anggap taboo tapi tidak mustahil pada remaja hari ini. Kemudahan akses di hujung jari sangat memungkinkan segalanya.
Justeru barangkali pendidikan tidak langsung; baca sebagai ‘informal social control’ – terhadap pendidikan reproduktif harus sentiasa berlangsung. Dari dalam keluarga sehingga usaha terbaik yang dilakukan oleh guru- guru di peringkat sekolah. Kewaspadaan dalam keprihatinan dan kasih sayang kita terhadap generasi muda harus diolah dengan pendidikan adab dan RH yang terpandu secara langsung dan tidak langsung.
Demikianlah modul DERMAGA (Diriku Permata Berharga) dibentuk sedemikian rupa sebagai mengisi ruang pendidikan dan penyampaian pendidikan seksualiti terutama kepada anak-anak remaja.
Tahniah tim baru DERMAGA 2018 peringkat negeri Perak yang baru menjalani latihan 3 hari berturut-turut. Semoga perkongsian membantu dan semoga usaha kecil yang dilakukan dipermudahkan oleh Allah juga. Bismillah.
~ a road to DERMAGA 2018
#dermaga
#DirikuPermataBerharga
AAAAAAbim Pusat

Istimewa untuk orang Utara!, ? SEMINAR HALA TUJU MALAYSIA BAHARU : SEMPENA 45 TAHUN ABIM PULAU PINANG ?, ? PEMBENTANGAN:, 1⃣ Sesi 1: Ucaptama-…

Istimewa untuk orang Utara!
? SEMINAR HALA TUJU MALAYSIA BAHARU : SEMPENA 45 TAHUN ABIM PULAU PINANG ?
? PEMBENTANGAN:
1⃣ Sesi 1: Ucaptama- Muslim Demokrat Dan Peranannya Dalam Reformasi Institusi oleh Yb Senator Dato Dr Muhammad Nur Manuty
2⃣ Sesi 2: Memahami dan memaknai Fourth Industrial Revolution, oleh Professor Mohammad Fauzan bin Noordin
[Kulliyah ICT UIAM]
3⃣ Sesi 3 & Soal Jawab : Sustainable Development Goal, dalam memaknai Malaysia Baharu ,oleh Professor Kamarul Azizi Ibrahim
[CEO Global Universal Integrated Development (GUIDE) ]
4⃣ Forum Khas
“Hala Tuju Malaysia Baharu”
¶Panel 1 YB. Faiz Fadzil Noor (Ahli Dewan Undangan Negeri Permatang Pasir)
¶Panel 2 Prof. Madya Dr. Zulkifli Bin Hasan (Pensyarah Kanan merangkap Dekan Kulliyah Syariah dan Undang-undang USIM)
¶Panel 3 YBhg Jufitri Bin Joha (Tokoh Belia Kebangsaan dan ASEAN 2014, Naib Presiden ABIM dan Naib Presiden Majlis Belia Malaysia 2018)
5⃣ Penutup: “Amanat Malaysia Baharu”
YB Nurul Izzah Anwar
(Ahli Parlimen Permatang Pauh merangkap Naib Presiden PKR)

UP! – Kongsikan – , [ Rayuan Sumbangan Tabung Peduli Gempa Lombok ] , Please stay safe rakyat Lombok

UP! – Kongsikan –
[ Rayuan Sumbangan Tabung Peduli Gempa Lombok ]
Please stay safe rakyat Lombok.
Semoga sentiasa dalam peliharaan Allah.
Dikhabarkan ramai menjadi korban dan ada yang masih belum ditemui sementara beratus-ratus cedera, ribuan rumah dan kediaman musnah dalam gempa bumi yang masih melanda Lombok, dan masih punya gegaran sehingga ke hari ini.
Tim kedua perubatan sedang dipersiap dan akan ke sana dalam tempoh terdekat. Bagaimanapun, usaha mengumpul dana masih diteruskan – bagi penyediaan makanan, perubatan dan yang diperlukan di sana.
Justeru, Tuan/ Puan budiman, atas rasa keprihatinan dan kemanusiaan bersama, boleh terus menyumbang ke dalam:
Tabung Peduli Gempa Lombok Global Peace Mission :
Maybank : 5642 2161 1602
Bank Islam : 1402 3010 02922 4
Ref : Lombok
Atau
www.billplz.com/peduligempalombok
www.billplz.com/peduligempalombok
www.billplz.com/peduligempalombok
https://regional.kompas.com/…/8-fakta-terbaru-dari-gempa-lo…
Syahrir Azfar Al-Halabi Ahmad Fahmi Mohd Samsudin

#TontelTroop , 1

#TontelTroop
1. ❤Tontel Troop Bangi kak Razipah Yasat
2. ❤Tontel Troop Gemas & Dengkil Sara Ishak
3. ❤Tontel Troop Parit, Perak Najjah Zainoddin
4. ❤Tontel Troop HUKM Cheras Salmah Yusof
5. ❤Tontel Troop Putrajaya Nurul Natasha Zulkifli
6. ❤ Tontel Troop Putrajaya Aida Manap Klikclickshop
7. ❤Tontel Troop Damansara Masyitah Othman
8. ❤Tontel Troop Saujana Utama Nor Laili
9. ❤Tontel Troop Shah Alam Effy Anwar
10. ❤Tontel Troop Kuala Selangor Watie Marzuki
11. ❤Tontel Troop Penang Siti Khalisyah Zakaria
12. ❤Tontel Troop Batu Pahat Adib Khalisah
13. ❤Tontel Troop Klang Dahlia Darul
14. ❤Tontel Troop Sg Buloh Kuang & Kundang Khadijah Mujar
15. ❤Tontel Troop Penaga/Penang Siti Nor Haffizah
16. ❤Tontel Troop Kota Bharu ######
17. ❤Tontel Troop Pekan Pahang Ahliya Abdul Azim Nur
18. ❤Tontel Troop KL Sofieatul Ain
19. ❤Tontel Troop Rawang Nur Nurul Huda
20. ❤Tontel Troop Senawang Seremban Syuria Ijai
21. ❤Tontel Troop Ipoh ZianaZulhaimy Abdullah
22. ❤Tontel Troop Melaka Norfaizura Azam
23. ❤Tontel Troop Pahang Latiffah Sulaiman
24. ❤Tontel Troop Raub Rozalita Mohd Suffian
25. ❤Tontel Troop Subang & Shah Alam Suryawati Marmuti
26. ❤Tontel Troop Klang MonaLisa AbuBakar
27. ❤Tontel Troop Langkawi Wawa Ramlee’s
28. ❤ Tontel Troop Kluang Johor Iman Amanda
29. ❤Tontel Troop Semenyih Fydah MdNoor
30. ❤Tontel Troop Kulim Syakirah Ramlee
31. ❤Tontel Troop Taman Medan Izan Arshad
32. ❤Tontel Troop Ijok Izyani Mastura Rashid
33. ❤Tontel Troop Kajang Sedikhah Osman
34. ❤Tontel Troop Gebeng Jaya Kuantan Lee Sa
35. ❤Tontel Troop Ampang Safiah Aziz
Tontel Troop yang mami terlupa sebut..sila komen di bawah ya..nanti Mami add.
Jangan merajuk tau butuk matam Mami..
Nak join Tontel Troop?
Wassup Mami 0173005545

Sambil Mami sauk jubah

Sambil Mami sauk jubah..
Mami: kakak…jaga adik..Mami nak turun gi kedai jap..nak cari ketam. Macam nak buat masak lemak ketam lah letak nenas…korang mesti suka..kan..pastu goreng ayam.
Anak5: yeay!!!!!
Kakak: kakak ikutlah..kakak boleh tolong Mami bawakkan barang..Kan berat..
Iman: iman ikut..boleh jaga Mami nanti.
Yaya: bistu??? Yaya?? Kena jaga Hawa lah ni .
Yaya yang kena ikut..Yaya boleh tengokkan kereta masa nak lintas takut kereta tak nampak Mami..Mami pakai semua itam
Mama: Mama… Mey…Mama…Mama nan Awe tene entut..Mey..Mama tanak-tanak…
Mami: Aah…dah semua nak ngikut ..baik kita buat rombongan melawat kedai acheh jap lagi.tak pun..korang je lah yang pergi… Mami duk rumah.
Mama: ubi Agong lah pegi Mey..
Mami: aah..cun jugak tu.
Tak jadi lagi plan aku.

Mami tak layan Gegarvaganza

Mami tak layan Gegarvaganza.
Tapi Mami tak pernah kecam orang yang tengok.
Tengok lah korang nak tengok.
Bukan kacau aku pun.
Ko siapa nak judge orang ha?
Ko bukan Akim..
Stacy apatah lagi.
Mencintai aku dengan seadanyaaaa
Mencintai aku bukan kerana rupaaaaa
Dalam waktu sedu dalam waktu hiba
Ku harapkan diaaaa relaaaa
Mencintai aku dengan seadanyaaaa
Sanggup menerima insan tak sempurnaaaa
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng sajaaaaa
Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku…
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja…
ohh… ohhh..ohhh…
Ye..Pa…aah…nak tidur la ni….
Aduh..korang lah ni!!

PayTren TreniNet Adalah peluang bisnis dari Ust Yusuf Mansur yang amanah terpercaya dan memberikan manfaat seluas luasnya bagi seluruh lapisan masyarakat dengan terus berinovasi dalam mengeluarkan produk dan menerapkan sistem bisnis yang berdasarkan konsep syariah

PayTren (TreniNet)
Adalah peluang bisnis dari Ust. Yusuf Mansur, yang amanah, terpercaya, dan memberikan manfaat seluas-luasnya bagi seluruh lapisan masyarakat dengan terus berinovasi dalam mengeluarkan produk dan menerapkan sistem bisnis yang berdasarkan konsep syariah.
Beberapa produk PayTren (TreniNet) diantaranya :
» PayTren 5.17
Untuk bertransaksi rutin seperti:
(Beli pulsa, beli token listrik, bayar2 tagihan dan lain lain)
» PayTren Academy
Tempat belajar untuk meningkatkan kualitas
» PayTren Connect
(Aplikasi Chating, E-Learning, E-Commers, E-Money)
» Produk TreniNet
Produk-produk herbal, Produk kecantikan, Smart Home, Smart Vehicle dan lain-lain akan terus dikembangkan.
» Loket PayTren
Untuk para sahabat yg mau membuka usaha loket pembayaran dengan harga terjangkau murah
Insya Allah PayTren (TreniNet) akan menjadi Tren gaya hidup masyarakat Indonesia bahkan Dunia yg semakin canggih, efektif dan efisien.
Silahkan Anda pilih mau fokus jalankan yang mana, sesuaikan dengan kemampuan & passion Anda. Pastikan serius + konsisten… ?✊??
trenisuhaidi.promoampuh.com
#Berjamaah_Kita_Sukses
#Paytren_Solidaritas_Team