masih ragu dengan keampuhan RK RE JELLY PREMIUM

masih ragu dengan keampuhan RK RE JELLY PREMIUM??? Ragumu menunda cantik mu syg ..
SKIN BOSSTER RK RED JELLY PREMIUM
Dapat membuat wajah kamu 3x lebih cepat glowing dari skincare kamu ..
mau kulit wajah kencang&kinclong???
Pakai RK RED JELLY PREMIUM INI YAH karena :
?BPOM
?HALAL
?Cocok untuk semua jenis kulit
Buat kalian yg punya banyak bekas jerawat,pori² besar,bnyk komedo,serta bopeng bekas jerawat…
Yuk ikhtiar dgn RK RED JELLY PREMIUM
recomended bnget di pakai bagi kalian yg dambakan wajah glowing dan bercahaya??
Harga murah cuma 80.000 bisa dipadukan dengan skincare andalan kalian yah ..
More info
Wa.me/081931610283

Toner RDL Baby Face Produk Kosmetik Cair Yg Sebenernya Adalah Obat Jerawat

Toner RDL Baby Face ?????
?Produk Kosmetik Cair Yg Sebenernya Adalah Obat Jerawat
?Namun Krna Fungsi Nya Toner , Shingga Dpt Mengelupaskan Kulit Utk Meregnerasi Kulit Lama Dengan Kulit Baru Yg Lebih Lembut & Kenyal
35.000
?Manfaat RDL Baby Face ⤵⤵⤵
❤Mencerahkan Wajah
❤Membuat Kulit Lebih Kencang
❤Membantu Mengecilkan Pori2
❤Mengelupskan Kulit Yg Menghitam / Gelap
❤Mematangkan Jerawat Batu
?Perbedaan RDL No.2 & No.3
?RDL No.2 ➖ Utk Kulit Yg Bnyk Jerawat Nya
?RDL No.3 ➖ Utk Kulit Yg Normal & Sedikit Jerawat

Jaga aurat kita di dunia

Jaga aurat kita di dunia.Allah jaga aurat kita di akhirat sana.
Wanita, kaki dan kepala tu sama level aurat dia. Wajib ditutup. Kenapa tudung kita boleh pakai untuk tutup rambut namun stokin kita abaikan?
Andai kaki boleh bercakap pastinya kesian kaki kita merayu merintih menangis dia minta ditutup.
Eina bukan sempurna namunn Eina cuba untuk menjadi lebih baik dari dahulu.
Sama sama kita upgred level dan martabat kita sebagai wanita ,calon ketua bidadari di syurga.
Nak jadi bidadari syurga?
#KaptenPink
#MencariSahamAkhirat

Sampai je umah mak diamond terus terkejut sebab pakai baju sama

Sampai je umah mak diamond terus terkejut sebab pakai baju sama. Tujuannn nak menjerung stok lettew.
” Eh, sama baju. Cam janji lak. Ishhh kena amik gambar ni.” kata mak diamond.
Lepas amik gambar terus up kat grup team MMG.
” kuruih dah cikna.dah sama besaq ngan asma b dah. makan hati tengok ni” tegur anak jerung.
Hahahahaha yer ke kurus? Sebab timbang berat statik jee. Makan nasik 2-3 pinggan sehari ni.
?
NotaBotolPink: Ketika post ni ditulis disyaki penulisnya masih lagi senyum kambing kembang kempis hidungnya setelah ditegur sudah kurus oleh ramai orang.
#KaptenPink
#MMGByMirathSW

Selesai dah majlis spesyel untuk myboy Hazim

Selesai dah majlis spesyel untuk myboy Hazim. Majlis handmade spesyel dari ibu. Sengaja ibu buat sendiri semuanya kerana ibu puas hati dari air tangan ibu dalam melakarkan secebis kenangan manismu anak.
?
Dari pagi ibu bersilat seorang diri sediakan menu laksa pineng, makaroni gerudi, nasik goreng cina,mee goreng basah, pengat sira labu halloween.
Abah lak ibu tugaskan untuk deco deco ruang tamu walaupon hakikatnya banyak belon yang pecah dari. yang tergantung di dinding. Ermmmmm sabar jelah!
?
Selamat hari lahir yang ke4 tahun buat kesayangan ibu Izz Hazim Mirza. Pendamping dan pencinta ibu yang paling setia menemani ibu dari siang ke malam. Anak yang sangat baik dan lembut hatinya.
Ibu doakan Hazim sentiasa dalam lindungan agama Allah sehingga akhirat nanti.aamin
Ibu nak rest kejab, topad energy balik dengan MMG dan siap nak pergi menjerung stok dengan umah mak diamond.
#KaptenPink
#HazimTurn4

Semalam gi menjerung stok kat umah mak diamond

Semalam gi menjerung stok kat umah mak diamond. Dah sampai umah nak memikul kotak kotak lak naik tangga.
Fuhhhh sado lengan Eina. Semputtt nafas berombak cam berlari pecut 100meter dah ni. Memula letak je dulu dekat pintu depan.
Dah malam dah rilekk baru buat kerja part time susun dorang masuk kat kondominium 3 tngkat dorang. Yang adik adik baby 50gm takleh duk tingkat atas. Bahaya duk main main nanti jatuh.
?
Kakak dan abang abang pinky takpa menginap kat tingkat 3 sebab dorang behave molek dah. Tak main lari lari dalam kondominum.
Tergezutt lak sebab kali ni Hq buat seperais laaa. Comeyy jer kann ada sticker ulangtahun MMG yang limited edition tu! Pandai LiLy Wahab II buat kezutan. TQ lily.
?
#KaptenPink
#LeaderMirathSW

Ramadhan semakin menghampiri sebahagian dari usianya

Ramadhan semakin menghampiri sebahagian dari usianya. Semakin rancak perjalanan program infaq yang dirancang agar setara dengan nilai pahala yang berganda.
Kali ini tim turun lagi ke program ziarah Hospital Orang Asli Gombak (HOAG) bersama sukarelawan muda lapangan. Sumbangan bubur lambuk dari masjid-masjid dan individu budiman disampaikan tidak hanya kepada pesakit tetapi juga kepada staf hospital. Untuk makluman program ziarah HOAG ini bulanan sifatnya.
Girangnya hati bertemu pesakit yang saban bulan bertemu, saling bertukar senyuman dan bertanya khabar. Bezanya program kali ini ramai wartawan turut serta. Terima kasih sudi meraikan. Berita penuh boleh layari dan ikut melalui page Abim Pusat ya.
Tuan/Puan penyumbang budiman,
Sumbangan Tuan/Puan masih ada bahagian buat mereka yang memerlukan. Projek KSSB (Kempen Seorang Sekampit Beras) dan bantuan baju raya buat asnaf dan anak yatim masih belum dilangsungkan.
Teruslah menyumbang melalui link berikut-
www.billplz.com/kssb
www.billplz.com/infaqramadhanabim
atau kepada akaun
ANGKATAN BELIA ISLAM MALAYSIA
MAYBANK 5642- 2161- 0116
Semoga perlumbaan mengejar pahala berganda turut menterjemah usaha koreksi diri sendiri bagi mendapat redhaNya jua.
Oh ya, PENGHARGAAN setingginya buat Masjid Kampung Baru dan Masjid Salahuddin Ayyubi atas sumbangan bubur lambuk tadi ya. Sebahagian besarnya juga kami edarkan buat pelajar UIA?
#AndaHulurkanKamiSampaikan
#Inspirasi2018
#MemberiTidakMengurangkan
#KSSB2018
#InfaqRamadhan

Yang sering terlupakan Bertahun tahun sudah kita luangkan waktu kita untuk menuntut ilmu

Yang sering terlupakan
Bertahun-tahun sudah kita luangkan waktu kita untuk menuntut ilmu. Suka duka yang dirasakan juga begitu banyak. Mengingat masa lalu terkadang membuat kita tersenyum, tertawa dan terkadang membuat kita menangis. Inilah kehidupan yang harus kita jalani.
Kehidupan sebagai seorang thalibul’ilmi. Akan tetapi, mungkin kita sering melupakan, apakah ilmu yang kita dapatkan adalah ilmu yang bermanfaat ataukah sebaliknya.
diriwayatkan oleh seorang sahabat yang bernama Zaid bin Arqam radhiallahu ‘anhu bahwa Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam pernah berkata,
اللَّهُمَّ إِنِّى أَعُوذُ بِكَ مِنْ عِلْمٍ لاَ يَنْفَعُ وَمِنْ قَلْبٍ لاَ يَخْشَعُ وَمِنْ نَفْسٍ لاَ تَشْبَعُ وَمِنْ دَعْوَةٍ لاَ يُسْتَجَابُ لَهَا
“Ya Allah. Sesungguhnya aku berlindung kepada Engkau dari ilmu yang tidak bermanfaat, dari hati yang tidak khusyuk, dari jiwa yang tidak pernah merasa kenyang dan dari doa yang tidak dikabulkan.”
(HR Muslim No. 6906 dan yang lainnya dengan lafaz-lafaz yang mirip)
….
Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam saja, yang dijamin oleh Allah untuk menjadi pemimpin Bani Adam di hari akhir nanti, sangat sering mengulang doa-doa ini, apalagi kita, yang sangat banyak berlumuran dosa, sudah seharusnya selalu membacanya…!

Anas Bin Malik radhiallahu anhu berkata ف م ا ف ر ح ن ا ب ش ي ء ف ر ح ن ا ب ق و ل الن ب ي ص ل ى الله ع ل ي ه و س ل م أ ن ت م ع م ن أ ح ب ب ت ف أ ن ا أ ح ب الن ب ي و أ ب ا ب ك ر و ع م ر و أ ر ج و أ ن أ ك و ن م ع ه م ب ح ب ي إ ي اه م و إ ن ل م أ ع م ل ب م ث ل أ ع م ال ه م Kami tidak pernah gembira karena sesuatu apapun sebagaimana kegembiraan kami karena mendengar sabda Nabi shallallahu alaihi wa sallam Engkau bersama yang engkau cintai

Anas Bin Malik radhiallahu ‘anhu berkata:
فَمَا فَرِحْنَا بِشَيْءٍ فَرَحَنَا بِقَوْلِ النَّبِيٍّ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ : أَنْتَ مَعَ مَنْ أَحْبَبْتَ، فَأَنَا أُحِبُّ النَّبِيَّ وَأَبَا بَكْرٍ وَعُمَرَ وَأَرْجُو أَنْ أَكُوْنَ مَعَهُمْ بِِحُبِّيْ إِيَّاهُمْ وَإِنْ لَمْ أَعْمَلْ بِمِثْلِ أَعْمَالِهِمْ
“Kami tidak pernah gembira karena sesuatu apapun sebagaimana kegembiraan kami karena mendengar sabda Nabi shallallahu ‘alaihi wa sallam “Engkau bersama yang engkau cintai”. Anas berkata, “Aku mencintai Nabi, Abu Bakar, dan Umar dan aku berharap aku (kelak dikumpulkan) bersama mereka meskipun aku tidak beramal sebagaimana amalan sholeh mereka” (HR Al-Bukhari no 3688 dan Muslim 4/2032).
____
#Siapa tahu karena kecintaan yang tulus maka kita akan dikumpulkan bersama Abu Bakar di surga…, bahkan dikumpulkan bersama Nabi shallallahu ‘alaihi wa sallam…

Haritu belias ajak layanz bravo 5 kat youtube

Haritu belias ajak layanz bravo 5 kat youtube. “Sayang, meh duk sini. Tengok sapa abis ni. “
Dia memang minat sangat tengok citer bravo 5. Pat lima kali tengok dah rasanya dia tu. Lame dah filem ni. Tahun 2015 aritu dahh.
Kisah camne dorang menyelinap nak selamatkan tebusan, pengorbanan sorang suami,sorang anak demi tugas pada negara. Tinggalkan isteri yang sarat mengandung, tnggalkan mak ayah yang dah tua. Semangat setiakawan yang tinggi. Huwaaa tacing amat.
Last last ending tu kann tup tup Eina menanges ,lajuz giler air mata keluar. Cam paip air pecah tersembur! Sedeyy sangat bila tengok beto khusyairi je hidup antara 5 orang buddy dia.
Patutlah belias suka citer ni banyak kali. Siyesss Eina memang suka tengok beto ni berlakon. Dari zaman dia jadi A.L.O.N.G lagii.
?
Feeling sungguh! Teruss masuk ke lubuk hati yang paling dalam. Tacing amat!
Ni nak ajak belias tengok Paskal lak. Errr sedapp tak citer PASKAL tuu?
#KaptenPink