Alhamdulillah Closing OCTOBER sangat DEBOMMMMMMM

Alhamdulillah. Closing OCTOBER sangat DEBOMMMMMMM!!!
Bukan hasil ija seorang tapi hasil teamwork among all partners.
October ni juga lahirlah new Diamond Sales Manager from my team, congrats Shamsiah Adris. Tahniah to her leader Wanie Zaaba juga. Sham baru habis pantang terus melonjak naik. Complete your rank with sales RM50,000 last month. Superb! Bukan mudah but u did it very well.
Dengan semangat ni, rakan-rakan lain pun nak kejar sama Nov ni. Lets do it team ??????
#ija360
#shalizaaziz

September My Favorite month Alhamdulillah 24 9 2018 bertmbah umur setahun bertambah matang bertambah awet muda

September, My Favorite month♥️
Alhamdulillah 24-9-2018, bertmbah umur setahun, bertambah matang, bertambah awet muda. InsyaAllah ??
Unlimited thank you to all wishes and dua from my chenta hati, parents yang dikasihi, siblings yang disayangi, bff(s), sedara yang disayangi, friends dan all kawan2 fb yang disenangi, with lots lots of ♥️♥️ May Allah bless all of u too and ameen for all warm dua for me and my families ?
Semoga diberi kesempatan buat diri ini untuk membahagiakan kesayangan2 semua dalam limpah kasih rahmatNya.☺️?
Birthday kali ni dapat celeb dgn almost semua siblings but missing my parents with cik adik bongsu ? Can’t wait to meet Friday for the speacial event on my favourite month?♥️
Psst: Thank you my love for surprise sky dining birthday treat..?? Thank you jugak adik2 ku for suprise cake ??
Mila,
24-9-2018
Founder of Crystal Group
.
.
#dealbuy1free5
#thelabparfum
#libra #september
#love #moments

Alhamdulillah

Alhamdulillah.
Berpagian di rumah sendiri. Terik je pagi ni. Cepat le kering jemuran Kak Anna.
Semalam sampai umah. Sian tengok tanaman dalam pasu. Kering. Dahaga naw diaorang. Berhari tak minum ye.
Tapi yang best. Orkid berbunga. Lada berbuah. Aloe Vera beranak pinak. Daun kunyit banyak. Cam memanggil suruh merendang.
Yang tak best lak. Serai mati. Huwaaa. Kena tanam lagi le nampak nya ni.
Oppsss tengah tengah packing Minyak Urut Moden MMG sempat lagi tengok FB.
Nasib baik le abam botak sado cuti lagi hari ni. So postage lambat sikit le hari ni.
Korang dah keje ke cuti lagi hari ni?
#LeaderDiamond
#MMGAmazing

MENGEJAR KELAPANGAN BUKAN KEMEWAHAN

MENGEJAR KELAPANGAN BUKAN KEMEWAHAN.
Kadang kadang ada orang tanya kenapa kau ni kedekut sangat? Muda muda ni kenalah enjoy.
Saya simpan duit, berjimat untuk setiap pebelanjaan saya, belajar segala ilmu pelaburan dan bekerja siang malam bukan sebab saya nak mewah.
Saya tak terfikir pun lagi nak pakai Lamborgini, ada rumah bunglow, pakai barang branded sahaja.
Tapi apa yang saya kejar adalah ketenangan dan kelapangan.
Saya nak nanti saya tak perlu lagi risau tentang masalah wang dan hutang. Saya nak spend masa dengan family bila bila yang saya mahu.
Saya nak lebih banyak masa untuk balik kampung melawat parent saya.Saya taknak dah tua tua masih perlu hadap jam untuk pergi bekerja.
Sebab itu saya bersusah dahulu sekarang. Sementara masa saya masih banyak masa, komitmen masih rendah dan kudrat saya masih kuat.
Tapi benda ini terpulang pada individu. Kalau nak enjoy masa muda enjoy la. It’s your life.
Tapi saya pilih untuk berkorban dahulu untuk kesenangan masa hadapan.
Anda pilih yang mana?
#TheSophisticatedInvestor

Update:, A friend of mine is going to sponsor their Standard 1 worksheets for other subject

Update:
A friend of mine is going to sponsor their Standard 1 worksheets for other subject.
Jazakallahukhairan. Only Allah can pay your kindness.
——–
Done with 30 minutes of lesson for the ‘unschooling’.
These 2 girls are 8 and 10 and they are unable to go to school due to documentation reason.
Every year they just go to the kindergarten, so their academic level is always at kindy level.
When I first came here to volunteer at the tuition class (not the UPSR tuition), they approached me and asked me to teach them. They are not qualified to be in the tuition class which is for Standard 4 and above.
Every time I had the opportunity to teach them, and coincidently the Principle was around, they got scared (for doing something without permission).
They are being teased by the boys for going to kindergarten year after year.
So last week I asked the Principle to allow me to teach them in my spare time (that’s between 6.15pm to 7pm).
And today is our first lesson, for Standard 1 science.
Hope one day they can go to school, insya Allah.

Ganjaran vitamin, bukan gula-gula, Hari tu Guardian ada buat promosi sekotak vitamin Spongebob ini cuma RM5

Ganjaran vitamin, bukan gula-gula
Hari tu Guardian ada buat promosi sekotak vitamin Spongebob ini cuma RM5.
Saya pun beli stok beberapa kotak untuk anak-anak.
Masa mengajar tuisyen UPSR di RKH, kadang-kadang saya mahu bagi ganjaran kecil dalam bentuk material.
Daripada saya bagi gula-gula atau coklat, lebih baik saya beri vitamin Spongebob ini. Harga sebiji pun macam harga gula-gula, cuma 18 sen sebiji.
Dah habis sekotak semalam. Saya budgetkan sekotak mengandungi 28 biji untuk 4 hari.
Teruja mereka dengan ‘packaging’ yang amat ceria ni.
Saya buka peluang untuk rakan semua berkongsi menggembirakan dan menyihatkan anak-anak yatim dan asnaf RKH yang nak menghadapi peperiksaan ini.
Jika ada rakan yang nak menyumbang ke Tabung Vitamin RKH, mohon PM saya.
Harapnya masih RM5 harganya.
#tuisyenrkh
#gurutuisyensukarela
#doingwhatilove

Kanak-kanak berusia 1-4 tahun, kebiasaannya sudah mula berlaku perkembangan pertuturan, sama ada 1, 2, 3 atau 4 patah perkataan

Kanak-kanak berusia 1-4 tahun, kebiasaannya sudah mula berlaku perkembangan pertuturan, sama ada 1, 2, 3 atau 4 patah perkataan.
Perkembangan ini perlu berlaku dengan pesat (tetapi bukan sehingga tahap memaksa untuk bercakap).
Proses pertuturan bukan sekadar bercakap.
Kemahiran yang diperlukan untuk bertutur sangat kompleks, dan perlu dibangunkan secara berperingkat. Bukan hari ini lahir, esok dah masuk pertandingan pidato.
Untuk bertutur, seseorang itu perlu:
1. Mempunyai motor oral dan otot yang baik, untuk luahkan setiap jenis huruf yang ada (daripada paling mudah M, P, B sehinggalah paling susah J, V, Th dan seterusnya).
2. Mengekspresi sesuatu yang abstrak/imaginasi dalam fikiran kepada sesuatu yang konkrit/verbal. Luahan.
3. Selarikan apa yang disebut dengan apa yang didengari. Maksudnya, biasa dengar orang sebut “Aiman” bunyi nya “Ai-Man”, jadi ketika bertutur, nak bagi bunyi sama macam orang sebut, bukannya “I-Mun”, “Ai-Min” atau sebagainya.
(sebab itu kita dengar orang pekak bercakap, sebutannya lain macam)
4. Fokus dan tumpuan untuk teruskan sebut apa yang mahu tanpa terpengaruh dengan perkara lain (distraction).
5. Kemahiran sosial seperti pandangan mata, penggunaan nada suara, kelajuan pertuturan, pergerakan tangan dll.
Pendek kata, daripada ‘sekadar’ pertuturan, sebenarnya ia merangkumi pelbagai jenis kemahiran dan perkembangan seseorang kanak-kanak itu.
Sebab itu, kanak-kanak Speech Delay akan mempengaruhi pelbagai lagi kemahirannya yang lain.
Sebab itu, kanak-kanak Speech Delay perlu dibawa untuk sesi Terapi Pertuturan secepat mungkin.
Sebab itu, ibu bapa atau penjaga perlu arif dengan tahap peringkat perkembangan pertuturan seseorang kanak-kanak.
Tetapi, bagaimana nak tahu sama ada kanak-kanak itu sudah awal atau lewat dari segi perkembangan pertuturannya?
Kita rujuk semula kepada Speech Development Chart, yang disusun mengikut umur kanak-kanak tersebut. Bagi setiap umur, ada huruf-huruf tertentu yang mereka mula sebut, berdasarkan perkembangan otot dan motor oralnya.
Saya bukan terapis pertuturan, jadi ini bukan kepakaran saya. Saya cuma nak kongsi, apa yang berguna untuk mana-mana kanak-kanak sekalipun, sama ada tipikal atau istimewa.
Tetapi, dari segi kognitif pula, iaitu tumbesaran otaknya melalui didikan kita, apa yang boleh diberi sebagai 4 tip.
Saya ada kongsikan lebih lanjut mengenai 4 tip untuk kembangkan kognitif kanak-kanak melalui pertuturan mereka dalam artikel penuh di sini:
https://aimanpsikologis.com/…/usia-berapa-anak-saya-bercak…/

Saya percaya, setiap ibu bapa mahukan yang terbaik untuk anak-anak mereka. Saya, hanya mampu berkongsi berdasarkan pengalaman dan pengetahuan yang amat terbatas.
Kerana terapis sebenar kepada kanak-kanak ini, istimewa mahupun bukan, ialah ibu bapa / penjaga mereka sendiri.
Jadilah ibu bapa hari ini yang anak-anak akan ingati pada esok hari.
🙂
#PengkajiMindaSiKecil
– Aiman Amri,
Special Needs Educator,
WeCare Allied Health Center
—————————–
Mana-mana ibu bapa yang mahu servis Diagnosis, Assessment, atau Early Intervention Program (EIP) untuk anak anda:
Hubungi pusat Psikologi kami, WeCare Allied Health Center 03-77328285 / 013 815 8285 / 013 816 8285 / atau emel ke info@wecare.my

VALOR ROLL ON Valor Roll On ni best sehebat Valor eo jugak tapi ni versi Roll On

VALOR ROLL ON
~~~~~~~~~~~~
Valor Roll On ni best, sehebat Valor eo jugak..tapi ni versi Roll On..
Basically Valor ni sesuai untuk BONE PROBLEM like patah ke..
And yess..to tame your active kids too?
Valor Roll On ni boleh create mood supercalming and grounding..so kalau bawak kids jalan2 dekat mall, elok sapu Valor ni so that dorang akan behave je..mood ok, mommy pon of course happy
Or..kalau nampak eh trlebih active bila laaa nak tido anak2 ni..boleh massage guna Valor Roll On ni..membantu kids jadi lebih tenang and tidur pon lena je..
#happyoilers #youngliving #younglivingterengganu #younglivingmalaysia #yleo
មើលការប្រែសម្រួល

PRE ORDER 2 3 WEEKS CASH KUTU BABY GIRL SLEEVELESS LETTER TOP DENIM SHORT PANTS

====================
PRE ORDER 2-3 WEEKS
?CASH & KUTU?
====================
?BABY GIRL SLEEVELESS LETTER TOP + DENIM SHORT PANTS?
CANTIK DAN STYLO KAN MOMMIES??
MOMMY SOFIYA JUAL MURAH2 JE TAU?JOM CUCI MATA ?
PRE ORDER 2-3 WEEKS YA SAYANG2..
SO KALAU NAK KENA BYK BERSABAR?
?COLORS : REFER PICTURE
?SIZE : 12M 18M 24M 3Y 4Y
.
.
.
.
NOTE : SILA UKUR UTK SIZE YG LEBIH TEPAT. PM MOMMY UTK DAPATKAN UKURAN?
BERMINAT DIRECT PM OR WHATSAPP MOMMY SOFIYA YA
www.wasap.my/+6013-9395606
.
.
.
??????????

Assalamualaikum Wbt, Kawan-kawan

Assalamualaikum Wbt
Kawan-kawan..
Jom buat saham akhirat jom.
Jom panjang-panjangkan info .
Dengan pemberian infaq dari kita…
dapat gembirakan anak-anak soleh ni.
Boleh direct wassup atau pm sahabat Mami Nisa Khairunnisa Bazilah
❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
#programcsrramadhan
Majlis Berbuka Puasa Maahad Tahfiz Al-Falahiyyah
Salam 8 ramadhan..
Kami ingin meraikan warga maahad tahfiz al falahiyyah di shah alam pada 2 june 2018 ini..kami bercadang utk menghulurkan sumbangan juadah berbuka dan sedikit duit raya utk kegembiraan anak2 tahfiz ini..??
Sejumlah 45 orang anak tahfiz bakal di raikan dgn izin allah s.w.t..dengan ini kami berhajat utk membuka peluang bagi rakan2 melabur saham akhirat dgn memberi sumbangan seikhlas hati..sumbangan ini kami akan gunakan utk menambah pe2 yg patut bagi majlis ini..??
Majlis akan bermula pada pukul 6.00 petang sehingga selesai terawih. Antara program yang akan ada seperti membaca tahlil, berbuka puasa bersama, solat berjemaah maghrib, isyak dan terawih.
Kepada sesiapa yang berhajat ingin letak nama arwah untuk majlis tahlil boleh bagitahu kami
mahad tahfiz al falahiyyah
LOT 127-A
JALAN UTAMA KAMPUNG MELAYU SUBANG TAMBAHAN
SEKSYEN U5, 40150
SHAH ALAM.
Untuk sebarang sumbangan, boleh salur di:
564427515970 sharifah khadijah binti syed sulaiman
shkhadijah87@gmail.com
Maybank
Dengan ini,mohon wasap no di bawah utk details:
www.wasap.my/60177129340 Epah
www.wasap.my/60123002131 Niesa