Mak pesan jangan main api, kita pi main api. Lepas tu terbakar jari

Manusia Memang Bersifat Begitu:
.
Mak pesan jangan main api, kita pi main api. Lepas tu terbakar jari.
Cikgu pesan jangan lari-lari dalam kelas, kita pi lari-lari. Lepas tu terjatuh terhantuk bucu meja.
Ustaz pesan jaga solat elok-elok kalau nak rumah tangga aman harmani. Kita lupa nak jaga, rumah tangga bergelora.
Ada lagi.
Kawasan ini dilarang buang sampah, siap ada signboard "Jangan Buang Sampah. Denda RM500." Bawah signboard itulah yang paling banyak sampah.
Di jalanraya sudah tulis had laju 80km/h. Di situ juga kita tekan minyak laju-laju sebab jalan lurus dan cantik.
Apa lagi?
Ustaz kata, jangan join emas delay. Ada unsur riba. Tak apa ustaz, ada pendapat yang kata boleh. Ustaz pun ada join juga.
Penasihat kewangan kata, jangan join pelaburan ini. Too good to be truth. Dah masuk black list Bank Negara Malaysia. Ramai je yang sertai sebab gelap mata. Selepas itu tersontot beramai-ramai dan buat cerita sedih di Hairan Metro.
Ada lagi ni hah. Bitcoin. Bank Negara Malaysia kata berhati-hati dan tak iktiraf. Mufti pun dah keluar fatwa jangan sertai. Kita kata duit kita, kita punya suka. Ok, fine.
Cuma bab ini sahaja yang Bani Melayu sepakat tanpa khilaf. Babi, anjing dan arak. Najis, haram dan berdosa.

Khalifah Umar Abdul Aziz

Khalifah Umar Abdul Aziz.
“Anakku, yang akan kita bicarakan adalah masalah keluarga, sedangkan lampu itu minyaknya dibeli dengan wang negara, wang rakyat . Aku tidak mahu urusan keluarga hingga merugikan milik rakyat, kepunyaan negara . Ruang ini adalah bilik kerja untuk kepentingan rakyat dan negara . Tidakkah kau tahu bahawa kekuasaan adalah amanah yang akan diminta pertangungjawab oleh Allah kelak di Hari Pembalasan?”
Khalifah Umar Abdul Aziz meniup lilin biliknya tatkala diskusi bersama tetamu tentang hal urusan peribadi yang bukan urusan rasmi negara.
Agak² yang org skarang ni bisnes online time ofis masa kerja guna computer ofis, printer ofis, internet wifi ofis, waktu ofis, guna kereta company, software opis, pensel kertas pen ofis, main game waktu ofis, jual barang letak atas meja ofis dgn macam² lagi ni untuk kegunaan peribadi dan bisnes sendiri ni..tanpa Haq? macam mana laa eh?
Kesimpulannya, dari pemimpin yang teratas sehingga sampai rakyat biasa marhaen yang terbawah seperti kita pun telah rosak keberkatan akhlak dan hatinya. Kau kata ‘dia’ 4billion? Yang kau 4hinggit tu pun sama.
Renungkanlah, jangan salahkan orang lain..lihat juga diri sendiri. Fikir dalam-dalam..
Selamat beramal. #keinsafanRamadan

“Mama, macam mana nak buat ni? Yang B tu mama

“Mama, macam mana nak buat ni? Yang B tu mama. “
Alamakkk. Mama pun tak tau. Yang lain mama tau tapi yang b tu mama tak pandai. Huwaaaaa.
Apa korang nak buat kalau jadi kat korang?
Siyesss. Cuakk gak tadi. Tapi nasib baik le otak ni laju je berpikir. Terus ingat kat kawan kawan yang kerja cikgu.
Oppsss. Bukan bermaksud tak ingat korang sebelum ni. Ingat je. Cuma time time ingatan kan korang bertambah 200%. Hihihi.
Ambik phone. Snap gambar. Setel. Sepantai kilat cikgu Rosnah Ibrahim dan cikgu Hadfina Frangipani ajar.
Dapat ilmu baru Kak Anna malam ni. Umur dah masuk 4 series pun tak boleh nak jawap soalan matematik budak darjah tiga.
Sebab tu orang tua tua selalu cakap. Berkawan biar seribu.
Tetipa dulu dapat wasap nak try Minyak Urut Moden MMG. Pastu akhir nya join family #MMGAmazing.
Dua cikgu ni kenal dari umur 13 tahun lagi. Lost contact kejap aritu.
Ye le abis sekolah memasing buat hal sendiri. Tapiii ada yang menyatukan kami.
Hebatkan si pinky MMG ni. Menyatukan sahabat lama yang terpisah. Menjalinkan ukhwah dengan sahabat baru.
Walaupun asalnya tak kenal pun sesama sendiri. Tapi bila duk dalam satu team tu. Dah boleh jadi kawan baik.
Gaya nya masing masing macam dah kenal berpuluh tahun.
Ye ke idok?

Tolongggg!, Laaa

Tolongggg!
Laaa. Kenapa korang ni. Semua pakat tunjuk ke Kak Anna ni. Korang jangan le buli Kak Anna.
Stok Minyak Urut Moden MMG Anna dah bagi semua kan. Siap angkut stok lagi semalam tu. Mana ada yang pending dah.
Ehhhh. Tak de le. Mana ada diaorang buli Kak Anna. Sesaje je tu.
Ni cerita semalam. Kak Anna dan jerung jerung duk lepak lepak santai kat sini.
Dengan cuaca yang tak menentu. Kejap panas, kejap hujan. Haa. Tengok gambar bawah tu. Jangan cakap Kak Anna tak payung ye.
Kalau geng geng jerung berjumpa memang berejam le jawapnya. Nasib baik le encik encik suami semua memahami.
Paling penting, terima kasih encik encik suami sebab tolong jaga kan anak anak.
Anak anak lak memang tak boleh duk diam. Kawasan lapang kan. Memang peberet diaorang lah.
Main kejar kejar, lari lari. Memacam le main nya. Penat main ajak naik basikal satu tasik.
Nasib baik le kaum papa sudi layan kerenah anak memasing. Aman kaum mama nak berdiskusi.
Bab makanan memang super dubpel sedap. Rugi le sesama tak join.
Disebabkan makanan terover. Semua WAJIB tapau bawa balik.
Pastu semua pakat tersandar kekenyangan kat rumah. Dah macam ular sawa rupa sesorang.
Sebelum tidur satu rumah sapu Minyak Urut Moden MMG. Tak pasal bau aroma terapi LAVENDER dalam bilik.
Nasib baik dah kunci alam siap siap. Kalau tak memang ke laut le pagi tadi. Best naw tidurnya.
Korang rasa lepas ni nak gathering kat mana lak ye?

MUTHALIB AUTO SERVICES , TOTAL MOTOR OIL MINYAK PELINCIR TERBAIK UNTUK KENDERAAN ANDA, Pesanan ringkas tapi amat bermakna buat pemilik kenderaan…

MUTHALIB AUTO SERVICES
TOTAL MOTOR OIL MINYAK PELINCIR TERBAIK UNTUK KENDERAAN ANDA
Pesanan ringkas tapi amat bermakna buat pemilik kenderaan yang ENJIN masih mengunakan TIMING BELT(Terkini….kebanyakkan kenderaan sekarang menggunakan TIMING CHAIN atau TIMING GEAR perlu ditukar jugak tapi dalam jangka masa yang lama dan jarang berlaku terputus semasa enjin hidup)
PASTIKAN anda menukar TIMING BELT bila sudah sampai tempohnya jangka hayatnya
Jika TIMING BELT…PUTUS… nasib anda belum tentu baik kemungkinan anda terpaksa mengeluarkan bukan sedikit RM.anda…
Gambar dibawah Proton Saga FL telah putus TIMING BELT semasa kenderaan sedang dipandu
Bersahabat dengan kenderaan anda
PBDKYSL

Sejak kebelakangan ini telah muncul duit digital yang dikenali sebagai bitcoin

MuAds Sharing!
[12/03, 9:48 pm] Mohamadshukri: Seiring dengan perkembangan teknologi, institusi kewangan telah menggunakan peluang ini untuk mencipta pelbagai kemudahan yang mampu memudahkan urusan pelanggan mereka seperti online banking, banking apps, online investments dan lain-lain. Sejak kebelakangan ini telah muncul duit digital yang dikenali sebagai bitcoin, jadi apakah pandangan islam mengenai isu bitcoin ini?
Haaaa! Mesti ramai daripada kita curious kan? So, untuk lebih jelas jom sama-sama kita tengok video penjelasan daripada Dr Zaharuddin Abd Rahman mengenai bitcoin halal atau haram?
#MuAdsSharing
#MuAds18
#IslamicProfessionalismWeLead
#WeKnowWeCareWeHelp

Korang sarapan apa hari ni? , Kak Anna sarapan ni je

Korang sarapan apa hari ni?
Kak Anna sarapan ni je. Terus sampai ke lunch. Hihi.
Baru jam dua belah tengah hari, dah tiga round anak anak makan. Berselera naw diaorang makan.
Emmm itu le mama nya. Malas sangat tu kenapa? Last masak nasi lemak dua minggu lepas.
Itu pun dua tiga kali anak requested. Sian anak anak tau.
Okok. Lepas ni anak anak nak makan nasi lemak je. Sepantas roket mama masak ye.
Anak anak bizi makan. Kak Anna lak bizi setelkan key in list nama untuk lucky draw.
Hari ni LAST DAY tau. So sempat lagi kalau korang nak cuba nasib
Mana lah tau kot berpeluang dapat CASH dan LOKET EMAS.
Peeehh. Untung kan.
Ok bye. Nak sambung key in lagi.
Hapi weekend semua.

Gara gara main hujan petang tadi

Gara gara main hujan petang tadi. Kepala dah ting tong. Hidung puh berair.
Punya le sayang kat pokok lada. Sanggup main hujan semata mata nak selamat kan pokok pokok lada Kak Anna.
Tiga pokok lada menyembah bumi. Dengan sepantas kilat Kak Anna bantu mereka berdiri tegak.
Harap harap masih ada sinar untuk mereka. Dapat lah Kak Anna rasa hasilnya. Insyaallah.
Sebelum tidur kena sapu MMG kat dahi dan hidung juga. Moga moga esok bangun subuh, Kak Anna dah sihat sepenuhnya.
Dah tak ada rasa ting tong. Selsema lak berdezup hilangnya.
Esok banyak keje nak buat ni. Paling penting nak g shoping barang tu ahad ni.
Apa yang istimewa nya ahad ni? Tungguuu.
Nanti Kak Anna update ye

Allahuakbar

Allahuakbar.
Tak pasal pasal Kak Anna jadi ahli angkat berat wanita. Lima belas kotak kena angkat gara gara hujan tetiba turun lebat.
Tak sempat dah nak tunggu abam botak sado balik. Kalau tunggu alamatnya semua kotak macam terjun kolam.
Dalam kelam kabut tu kepala otak ni sempat lagi cari idea. Yezzzz.
Dari lima belas kotak tu, sembilan kotak Kak Anna sumbat dalam kete. Haaa senang sikit keje Kak Anna kan.
Lagi enam kotak Kak Anna susun kat anak tangga. Cantik je tersusun.
Haaa. Bijak tak Kak Anna. Bukan sebab malas tau.
Tapi memang orang pompuan ni tak boleh angkat barang berat berat. Bahaya.
Nak nak cam Kak Anna ni. Dua kali czer masa nak melahirkan tiga permata hati ni.
Pengorbanan seorang ibu. Syukur sangat Allah bagi Kak Anna peluang rasa semua tu.
Jap abam botak sado balik boleh le goda dia tolong angkat bawa naik kotak kotak tu ke atas.
Ingat tau goda suami sendiri je. Bukan suami orang.
Jom minum