– Bunuh & Bakar -, Sebelum kemerdekaan dulu memang bunuh dan bakar ni dah biasa

– Bunuh & Bakar –
Sebelum kemerdekaan dulu memang bunuh dan bakar ni dah biasa. Tentera saling bunuh membunuh. Bakar satu kampung.
So hari ni gua sehari suntuk pergi bunuh dan bakar. Gua peduli apa. Semangat merdeka gua tebal. Gua sanggup berjuang.
Tapi gua bukan bunuh orang atau bakar kampung. Gua sembelih kambing & bakar lemang jer.??
Mula mula gua lawat ladang kambing gua (org lain punya) and kasi sattle sekor. Siap lapah potong masak kari. Then gua pergi bakar lemang pulak(ni pun orang lain punya). Pedih mata kena asap!
Penat weh.. tapi puas hati dapat sattle banyak kerja hari ni. Syukur.
Pagi jumpa client. Tengah hari sembelih kambing. Petang sattle lemang.
Balik rumah baju bau asap
Badan bau kambing.
Sabri Amin
Kambing boe lemang sebatang

– Terima kasih -, Gua balik lewat semalam sebab ada 2 appointment

– Terima kasih –
Gua balik lewat semalam sebab ada 2 appointment. So gua tak sempat layan majlis penutupan sukan sea edisi 2017 malam tadi.
Pagi tadi gua pelik tengok newsfeed semua orang asyik kata najib the best.. najib tersayang.. tq najib..najibul cutiyo.. eh macam macam lagi la.
Gua pun kata ” oh..akhir nya najib hapuskan GST dan turun kan harga minyak.” Sambil scrool lagi.. then nampak post pasal cuti.
4 sept cuti rupanya. Hari ini gua rasa hari paling indah buat najib. Selalu orang tak percaya kata kata najib. Tapi hari ni semua orang percaya najib dan siap ucap terima kasih icon???? lagi. Ini jarang berlaku. Tapi sesuatu yang positif!
So gua pun nak buat jugak.
Tq dato seri najib tun razak! U rock man!????
Sapa nak set appointment dengan gua hari isnin 4 sept boleh roger. Gua blanja la bai..
Sabri Amin
Undi rosak

– Good Person -, Kalau kita yang setakat penyokong sehari dua ni kecewa Malaysia kalah, apatah lagi mereka yang berlatih bertahun tahun lamanya

– Good Person –
Kalau kita yang setakat penyokong sehari dua ni kecewa Malaysia kalah, apatah lagi mereka yang berlatih bertahun tahun lamanya. Mereka dah berkorban masa tenaga wang ringgit!
Tak kan mereka nak kalah. Keinginan mereka untuk menang jauh lebih besar dari kita yang baru tengok bola seminggu ni tapi dah jadi ketua jurulatih tak bertauliah depan tv.
.
Ucap lah tahniah atas usaha mereka. Bukan menang dijulang kalah dimaki. Ini bukan budaya kita. Hargai setiap titik peluh dan keringat mereka. Itu jasa mereka buat Malaysia.
.
Tahniah malaysia! Move on la wei..

Siri : 1287, PERKEMBANGAN TERKINI KES-KES MAHKAMAH DALAM MISI “DEMI NEGARA TERCINTA” SETAKAT PADA 13

Siri : 1287
PERKEMBANGAN TERKINI KES-KES MAHKAMAH DALAM MISI “DEMI NEGARA TERCINTA” SETAKAT PADA 13.02.2018 :
TINDAKAN PERWAKILAN (“CLASS ACTION”) G.A.N.T.1 vs NAJIB RAZAK, KERAJAAN MALAYSIA & 1MDB !!
Wahai Rakyat Malaysia yang prihatin,
AsSalamualaikum dan Salaam Sejahtera :
1. Pada 09.01.2018, MAHKAMAH TINGGI KUALA LUMPUR telah TOLAK Permohonan NAJIB RAZAK, KERAJAAN MALAYSIA dan 1MDB untuk membatalkan tindakan perwakilan (“class action”) G.A.N.T.1 terhadap mereka bertiga, masing-masing.
2. Ketiga-tiga Defendan, NAJIB RAZAK, KERAJAAN MALAYSIA dan 1MDB, telah failkan Notis Rayuan ke MAHKAMAH RAYUAN bagi tujuan merayu terhadap keputusan MAHKAMAH TINGGI bertarikh 09.01.2018 itu.
3. Sekiranya Rayuan NAJIB RAZAK, KERAJAAN MALAYSIA dan 1MDB itu BERJAYA, maka indakan perwakilan (“class action”) G.A.N.T.1 terhadap mereka bertiga, iaitu NAJIB RAZAK, KERAJAAN MALAYSIA dan 1MDB akan TAMAT menyebelahi mereka bertiga, NAJIB RAZAK, KERAJAAN MALAYSIA dan 1MDB. Namun, jika Rayuan NAJIB RAZAK, KERAJAAN MALAYSIA dan 1MDB itu diTOLAK, maka tindakan perwakilan (“class action”) G.A.N.T.1 terhadap NAJIB RAZAK, KERAJAAN MALAYSIA dan 1MDB itu, akan diteruskan dengan BICARA di MAHKAMAH TINGGI, dengan penampilan keterangan melalui panggilan saksi-saksi dan dokumentasi untuk penentuan tuntutan itu oleh MAHKAMAH TINGGI itu, kelak.
3. Pada 13.02.2018, Rayuan NAJIB RAZAK, KERAJAAN MALAYSIA dan 1MDB itu, telah dipanggil untuk SEBUTAN oleh Pendaftar MAHKAMAH RAYUAN, dan tarikh BICARA Rayuan di MAHKAMAH RAYUAN kini ditetapkan pada 26.03.2018.
PERJUANGAN TETAP DITERUSKAN !!!
In GOD we have faith …
In COURTS we have trust … , and
In OUR SUITs we are confident !!! …
DEMI AGAMA DAN NEGARA TERCINTA !!!
(Sila lihat Siri : 835, 837, 880, 881, 884, 885, 886, 960, 992, 995, 1053, 1136, 1152, 1226, 1238, 1250, 1251, 1262, 1264, 1270, 1273, 1274 & 1276) – Arbitrasi IPIC vs 1MDB

Siri : 1286, LANJUTAN KEPADA “OPERASI BANTERAS DEDAK” ANJURAN PPBM & PEMBISUAN SPRM !!, Wahai Rakyat Malaysia yang prihatin,, AsSalamualaikum…

Siri : 1286
LANJUTAN KEPADA “OPERASI BANTERAS DEDAK” ANJURAN PPBM & PEMBISUAN SPRM !!
Wahai Rakyat Malaysia yang prihatin,
AsSalamualaikum dan Salaam Sejahtera :
FREEMALAYSIATODAY 16.02.2018 :
Haniff Khatri –
“PPBM akan terus menekan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) untuk mengesahkan dan mendedahkan butiran siasatan seorang individu yang dikatakan ditahan kerana cuba menyogok ahli PPBM keluar parti.”,
“Kenapa suspek tidak diambil prosiding reman dan dilepaskan oleh SPRM dan besar kemungkinan atas jaminan pihak SPRM.”,
“Bilakah SPRM akan panggil tertuduh untuk siasatan lanjut? Apakah kedudukan siasatan sebab pesuruhjaya SPRM Putrajaya sebelum ini kata mereka akan menyelesaikan siasatan sebelum hari raya Cina.”,
“Jika sudah siasat adakah kertas sisatan telah dimajukan kepada pihak pendakwaraya untuk didedahkan? Sehingga sekarang SPRM tidak membuat sebarang kenyataan berhubung status siasatan itu.”
“Saya akan dedah apa yang perlu dan akan bertanyakan apa yang perlu kepada SPRM sehingga SPRM menyuarakan kebenaran. Sekarang ini saya tidak mahu menunding jari … “,
“Kami cuma nak tahu berani ke mereka nak kata tidak ada tangkapan. Kalau tidak ada tangkapan beritahu kami dan kami akan buktikan bahawa sebenarnya ada tangkapan.”,
“Kedua kalau mereka kata tengah siasat beritahu apa kedudukan suspek dan kenapa tidak direman. Jika SPRM terus berdiam diri di mana akhir sekali kami akan ambil tindakan yang dibenarkan undang-undang,” katanya, tanpa mahu mendedahkan tindakan yang dirancang itu.”,
“SPRM tidak keberatan mendedahkan kepada umum akan tangkapan terhadap pemimpin PPBM, Mohd Zahid Md Arip dan penahanan Presiden Parti Warisan Sabah, Datuk Seri Shafie Apdal.”, dan
“Kenapa dalam kes ini suspek ditangkap semasa suapan diberikan dan kemudian dilepaskan, … “
BERANI KERANA BENAR !!!
DEMI AGAMA DAN NEGARA TERCINTA !!!
(Sia lihat Siri : 1269, 1271, 1277, 1279, 1282 & 1283) – Operasi Banteras Dedak PPBM
(Sia lihat Siri : 246, 252, 253, 313, 1208, 1209, 1210, 1211, 1212, 1216, 1217, 1222, 1224, 1239, 1242, 1269, 1271,1277, 1278, 1279, 1282 & 1283) – PPBM / PH
(Sila lihat Siri : 481, 483, 484, 487, 489, 492, 500, 502, 602, 603, 612, 613, 619, 620, 621, 622, 623, 624, 627, 628, 816, 859, 861, 870, 878, 882, 887, 915, 917, 919, 925, 1114, 1117, 1121, 1131, 1140, 1202, 1203, 1253, 1265, 1266, 1267, 1269, 1271, 1279, 1280, 1282, 1283 & 1285) – SPRM

– Tiket -, Kata bangkit bersama!, Macam mana nak bangkit bersama kalau ko flip harga tiket sampai 300 bro

– Tiket –
Kata bangkit bersama!
Macam mana nak bangkit bersama kalau ko flip harga tiket sampai 300 bro. Faham la kalau ko beratur lama nak dapatkan tiket. Tapi tak kan la sampai kaut ROI 400%. Haha..
Tu kalau ko yang beratur. Kalau ko sub sell lagi? Tak ke ko dah jadi ulat nama nya..haha
Tapi tak pe..gua dah roger thanabalan tadi. Gua kan sama training dengan dia dulu. Dia bagi gua tiket. Haha. Jangan jeles hokeeey.
Sabri Amin
Kuih Bangkit
Hantu Bangkit
Bangkit Bersama!

– National Player -, Kalau ko main wakil negara

– National Player –
Kalau ko main wakil negara.. ko jangan risau.. kalau setakat otot ko macam hulk, tulang ko patah pepatah, urat ko bersulam lagi beranyam, luka macam balik perang.. semua tu ko jangan risau. Semua cover!
Tu kalau ko national player la.. tapi kalau ko main stakat main level biasa biasa jer.. better ko ambik perlindungan untuk diri ko. Ambik la takaful sekali dengan medical card. Kalau takde budget bleh ambik medical card saja. Atleast korang ada backup bila cedera.
Kheeen!
Sabri Amin
Player level kampung
0138140110

– Jutawan -, Memiliki medical card yang mempunyai had seumur hidup lebih dari 1 JUTA atau pun TIADA HAD seumur hidup tidak bermaksud anda seorang…

– Jutawan –
Memiliki medical card yang mempunyai had seumur hidup lebih dari 1 JUTA atau pun TIADA HAD seumur hidup tidak bermaksud anda seorang jutawan??.
Medical card tak sama fungsi nya dengan kredit card.
Nak tak memiliki medical card tanpa had seumur hidup? Harga mampu milik!
Jangan PM. Nanti bini dia marah. Wassap jer terus.
Sabri Amin
Your Consultant
0138140110

Siri : 1282, KEDUDUKAN TERKINI BERKAITAN KES OPERASI TANGKAPAN SPRM DI BAWAH OPERASI BANTERAS DEDAK !!, Wahai Rakyat Malaysia yang prihatin,, …

Siri : 1282
KEDUDUKAN TERKINI BERKAITAN KES OPERASI TANGKAPAN SPRM DI BAWAH OPERASI BANTERAS DEDAK !!
Wahai Rakyat Malaysia yang prihatin,
AsSalamualaikum dan Salaam Sejahtera :
1. Pada 11.02.2018, saya bagi pihak PARTI PRIBUMI BERSATU MALAYSIA (PPBM) telah memberi tempoh 48 jam kepada SPRM untuk membuat kenyataan dan memberi maklum balas berkaitan kedudukan tangkapandan siasatanberhubung satu Operasi Tangkapan yang berjaya dibuat ke atas seorang suspek pada awal pagi 05.02.2018, di atas Aduan seorang pemimpin Srikandi Negeri, dengan dibantu anggota-anggota Operasi SPRM di bawah OPERASI BANTERAS DEDAK yang dikelolakan PPBM.
2. Sehingga tamat tempoh yang diberikan, iaitu setakat jam 2359 hari Selasa, 13.02.2018, pihak SPRM masih diam membisu erkaitan perkara ini !!
3. Video Sidang Akhbar PPBM yang dilangsungkan pada hari ini, 14.02.2018, saya telah memberi kenyataan rasmi sebagai Penasihat Undang-undang PPBM akan perkara ini, yang dimuat naik di Ruang Bawah, Penjuru Atas Kiri dan dapat dituruti di Garis Masa : -07:07 sehingga tamat Video.
BERANI KERANA BENAR !!!
DEMI AGAMA DAN NEGARA TERCINTA !!!
(Gambar Kredit : Zainal Nor)
(Sia lihat Siri : 1269, 1271, 1277 & 1279) – Operasi Banteras Dedak PPBM
(Sia lihat Siri : 246, 252, 253, 313, 1208, 1209, 1210, 1211, 1212, 1216, 1217, 1222, 1224, 1239, 1242, 1269, 1271,1277, 1278 & 1279) – PPBM / PH
(Sila lihat Siri : 481, 483, 484, 487, 489, 492, 500, 502, 602, 603, 612, 613, 619, 620, 621, 622, 623, 624, 627, 628, 816, 859, 861, 870, 878, 882, 887, 915, 917, 919, 925, 1114, 1117, 1121, 1131, 1140, 1202, 1203, 1253, 1265, 1266, 1267, 1269, 1271, 1279 & 1280) – SPRM

BUSTING THE MALAY MAIL ONLINE’S MALICIOUS ISLAMOPHOBIC NEWS-REPORTING, In yet another attempt to paint the Malay-Muslims in Malaysia as being…

BUSTING THE MALAY MAIL ONLINE’S MALICIOUS ISLAMOPHOBIC NEWS-REPORTING
In yet another attempt to paint the Malay-Muslims in Malaysia as being supposedly intolerant extremists, the Malay Mail Online has maliciously framed its news report* today to insinuate that Ummu Shaikhah Stacy Anam has become victim to her own decision in converting to Islam.
In its news report entitled “Four months after embracing Islam, Sabahan singer gets flak for sharing Xmas Carol”, The Malay Mail Online has picked one isolated comment by an instagram user named @therealsnm, which allegedly “attacked” Stacy for uploading an instagram video-clip of Christmas Carol song.
“Isn’t Stacy Muslim? How can celebrate Christmas?” said Instagram user @therealsnm in Bahasa Malaysia.
The first thing I noticed when I read the news report was that it omitted to name the journalist who reported the news.
After noticing that, I proceeded to do some back-ground checking on the said instagram account that has been central to The Malay Mail Online’s reporting.
And guess what I found out?
This so called @therealsnm turned out to be a little girl.
I don’t really know her exact age, but based on her selfie photos (as attached to this posting) in her instagram account, she couldn’t be more than 13 years of age, perhaps even younger.
Yep, The Malay Mail Online cherry-picked an instagram comment by one naive little girl to paint Islam in Malaysia with a single negative brush.
You know what’s even more saddening than that?
That based on the irresponsible news-reporting, there are unsuspecting Muslims who jumped into the bandwagon to criticise Islam and Muslims and Malays in Malaysia with all sort of degrading name-calling. There was one who adjudged his verdict that this is “Talibanisme di malaysia,” while another call it “banyak sungguh pantang larang Melayu,” yet another criticised the “holier than thou people”, and another call it “Fikiran Kolot”. As if the news report was legit.
So guys, next time be sure to be very cautious when consuming news-reports from The Malay Mail Online. Because this is not the first time. Remember, just few months ago, their columnist Boo Su-Lyn odiously called for the abolition of shariah in Malaysia (the editorial later apologised on that particular issue).
When dealing with such kafir-harbi news portal, always presume that whatever they write about Islam and Muslims (or even Melayu) to be OUTRIGHT LIES, unless proven otherwise.
*The highly seditious newsreport could be read here: http://www.themalaymailonline.com/…/four-months-after-embra…